De bedst sælgende konsoller nogensinde

De bedst sælgende konsoller nogensinde

7. maj 2023 Slået fra Af admin

Videospilindustrien er en lukrativ forretning, hvor nogle hjemmekonsoller sælger titusinder af enheder verden over. Hvor godt hver konsol sælges er et godt mål for, hvad der gik rigtigt i løbet af den specifikke generation og er også en indikation af tendenserne i den tid. Det er en effektiv måde at måle en specifik producents succes på, mens man ser, hvad gamere drager hen imod – og om en konsol har gimmicky funktioner eller ideer, der hænger ved.

Før du går ind i de bedst sælgende konsoller, er det vigtigt at bemærke, at denne liste ikke inkluderer dedikerede håndholdte. Disse tal tager ikke højde for salg af brugte systemer, da producenterne ikke har en måde at spore disse transaktioner på (og alligevel ikke tjener profit på dem). Derudover er PS5- og Xbox Series X|S-systemerne stadig kun et par år gamle, så de har ikke helt solgt nok til at knække listen (selvom begge er godt startet).

Disse systemer er også hjemsted for nogle af de bedst sælgende spil nogensinde , som vi har en separat liste for.

Mange spillere har et blødt punkt for SNES – et system, der indeholdt nogle af de mest elskede spil nogensinde. Spil som Super Mario Kart, Chrono Trigger, Earthbound, Super Metroid og Super Mario World er blot nogle af de titler, du måske husker.

Den tog det meste af, hvad den originale NES gjorde godt og forbedrede den, hvilket gav sit publikum spændende og mindeværdige 16-bit oplevelser. Selvom det ikke solgte helt så godt som NES, gjorde det det stadig respektfuldt, og vi skylder meget, hvad dette system var i stand til at gøre i 1991.

9. Xbox One — 51 mio

Det kan være overraskende, men på trods af at have “tabt” den forrige generation, har Microsoft stadig gjort det godt med Xbox One. Selv efter at have fået så hård en start efter systemets afsløring i 2013, var Xbox One i stand til at vende tingene rundt, takket være dens mange forbrugervenlige funktioner som Xbox Game Pass, Play Anywhere og Games with Gold. Microsoft har ikke offentligt offentliggjort systemets nøjagtige salgstal, men anslået 51 millioner er blevet solgt siden udgivelsen for syv år siden.

8. Nintendo Entertainment System — 61,91 mio

Videospil ville ikke være, hvad de er i dag uden NES, punktum. På det tidspunkt gav det forbrugerne en måde at få arkade-lignende oplevelser derhjemme og revolutionerede ideen om videospil generelt. Selvom hjemmekonsoller eksisterede før dette, er det maskinen, der satte dem på kortet, hvilket gav folk en måde at spille spil derhjemme til en overkommelig pris.

Det var også starten på så mange elskede franchises, vi elsker i dag, som The Legend of Zelda, Mario, Metroid og Mega Man . Andre konsoller fortsatte med at sælge den , men dens virkning er lige så vigtig i dag, som den var for over 35 år siden.

7. Xbox 360 — 85 mio

Meget ligesom NES og SNES før den revolutionerede Xbox 360 den måde, vi spiller spil på. Det populariserede HD-visuelt og gav forbrugerne fantastiske oplevelser, som holder stand selv i dag. Selvom andre konsoller havde online-funktionalitet før den, gjorde Xbox 360 online-konsolspil meget mere mainstream.

Men spillene er det, der virkelig får denne maskine til at skinne. Titler som Gears of War, Halo 3, Grand Theft Auto IV, Fallout 3, BioShock og Mass Effect er blot nogle af de imponerende spil, dette system har. I betragtning af hvor blødt den originale Xbox blev solgt, slog Microsoft guld med Xbox 360. Den nåede op på omkring 85 millioner solgte enheder i april 2022.

6. PlayStation 3 — 87,4 mio

Ligesom med Xbox One fik PS3 en dårlig start. At fortælle dit publikum om at få et andet job for at få råd til en maskine til $600 var absolut ikke vejen at gå, men Sony formåede at vende tingene rundt for at sælge mere end Xbox 360. PS3’en havde fantastiske ideer, men endnu en gang er det spil, der gav genklang med sit publikum.

På sit højeste skubbede konsollen indie-titler som Journey, Hotline Miami og Guacamelee! , og dens AAA-oplevelser som Uncharted-trilogien, Metal Gear Solid 4, God of War 3, Gran Turismo 5 og The Last of Us gav sit publikum en grund til at købe konsollen. Selvom den havde sine mangler, er PS3 et vigtigt benchmark i videospils historie. Fra 2017 solgte maskinen over 87 millioner enheder.

5. Nintendo Wii — 101,63 mio

Der har ikke været noget, der ligner Wii. Det var et system, bedstemor kunne spille. Alle ville have en, og i det første år eller to efter den blev lanceret, var den udsolgt overalt. Selvom det var rettet mod et bredere publikum, med fokus på afslappede oplevelser som Wii Sports og Wii Fit , havde systemet stadig en håndfuld spil til “kerne”-spillere.

Super Mario Galaxy- spillene betragtes stadig som nogle af de bedste nogensinde, mens bidrag som The Legend of Zelda: Twilight Princess og Skyward Sword huskes med glæde i dag. Sig, hvad du vil om de gimmicky bevægelseskontroller – Wii var en gigant, der formåede at overgå 101 millioner solgte enheder .

4. PlayStation — 102,49 mio

Hvis du kan tro det, så skete den originale PlayStation (som vi kender den) næsten ikke. På det tidspunkt var Nintendo og PlayStation i forhandlinger om at samarbejde med hinanden for 64-bit konsolgenerationen. Som du sikkert kan gætte, skete det aldrig. Og vi er så glade for, at det ikke gjorde det.

Sony gik i gang med at skabe PlayStation, som er den konsol, mange af os voksede op med. Den indeholdt en bred vifte af marquee-titler som Crash Bandicoot, Spyro, Resident Evil, Tekken, Silent Hill, Metal Gear Solid og Final Fantasy VII . Som en af ​​de første disk-baserede konsoller gav den sine brugere en måde at lytte til musik via cd’er, hvilket sandsynligvis styrkede salget, hvilket førte til over 102 millioner solgte enheder .

3. PlayStation 4 — 117 mio

Sony kom til højrebenet med PS4. Helt fra starten af ​​dets livscyklus i 2013 var budskabet klart, prisen var rigtig, og spillene var (og er stadig) monumentale. Den udvidede de ideer, der blev introduceret med PS3, med et højere fokus på online troskab og dens brugeroplevelse.

Dens række af spil er uden tvivl et af de stærkeste i historien, med folk som Bloodborne , God of War, Marvel’s Spider-Man, Red Dead Redemption 2, Persona 5, Uncharted 4 og Horizon Zero Dawn, der fanger publikum over hele kloden. I maj 2022 har PS4 overgået 117 millioner solgte enheder .

2. Nintendo Switch — 122,55 mio

Selvom switchen kan spilles i håndholdt tilstand, tæller vi den som en hjemmekonsol – især da det er det vigtigste system, Nintendo understøtter i øjeblikket. Og hvilket system det er. Det er en af ​​de mest unikke konsoller i historien, der giver sit publikum mulighed for at tage den med på farten, spille den derhjemme eller spille i bordpladetilstand med venner. Ikke alene har det overgået salget af Xbox One, SNES og andre, men det er gjort det på rekordtid.

Ifølge Nintendo vil spil til Switch fortsætte med at blive frigivet i de kommende år, så det har potentialet til at sælge PS4 over hele verden. I øjeblikket er Switchen på omkring 122 millioner solgte enheder . Med enorme oplevelser som The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey og endda tredjepartsspil som The Witcher 3: Wild Hunt , er det nemt at se, hvorfor det er gjort så godt. Selvom det måske ikke overgår andenpladsen, er det en bemærkelsesværdig præstation at have solgt så mange enheder så hurtigt.

1. PlayStation 2 — 157 mio

PS2 er uden tvivl den mest populære spillekonsol nogensinde. Dens salgsstatistikker var så enorme, at vi ikke kunne forestille os en anden konsol sammenligne i lang tid. PS2 var en af ​​tidens mest overkommelige DVD-afspillere og gav dig også mulighed for at spille over 3.500 udgivne spil. Det var en fantastisk tid at spille takket være alle disse muligheder, og PS2 solgte godt over hele kloden. Uanset hvad du havde brug for – Gran Turismo 4, Final Fantasy X, Metal Gear Solid 3, God of War eller endda Grand Theft Auto III – PS2 havde dig dækket. Den nåede op på over 157 millioner solgte enheder i april 2022.

PS2 tog over et årti for Sony at designe, bygge og frigive – men det var værd at vente på. PS2 udnyttede den originale konsols bedste elementer og eliminerede problemerne. Konsollen satte scenen for mange af de mest populære og elskede videospilsfranchises i vor tid. PS2 er ikonisk og har en plads i spillernes hjerter, der har varet gennem skiftende tider og trends. At spille remasterede spil eller efterfølgere giver den bedste følelse af velvære og nostalgi. Vi venter stadig på, at en anden konsol ændrer spillet lige så markant som PS2.