Sådan afinstallerer du et Steam-spil (og geninstallerer spillet senere)

Sådan afinstallerer du et Steam-spil (og geninstallerer spillet senere)

4. juli 2023 Slået fra Af admin

Moderne digital spildistribution gør det nemmere end nogensinde at købe og installere spil. Hvis du spiller spil på en pc, er der en meget god chance for, at du bruger Steam. Med mange spil, der kræver mere og mere lagerplads til alle disse HD-teksturer og ukomprimerede lydspor, har de fleste spillere ikke plads til hvert spil, de ejer, på deres harddiske. Plus, med det attraktive Steam-salg, der er kilden til størstedelen af ​​vores biblioteker, er det nemt at samle et stort udvalg af spil.

Hvis du skifter til at købe spil i Epic Games-butikken , vil du måske slet ikke have din ældre samling af Steam-spil installeret på dit system, og Epic er hurtigt ved at opbygge sit eget bibliotek af digitale titler. Heldigvis viser vi dig, hvordan du afinstallerer Steam-spil, så du kan rydde plads på din harddisk.

Steam gør det nemt

Steam lader dig afinstallere og geninstallere ethvert spil, du har betalt for, når du vil. Processen er næsten lige så nem som at installere dem i første omgang. I denne guide lærer vi dig, hvordan du afinstallerer Steam-spil, og tager dig gennem processen trin for trin.

Hvis du er ved at løbe tør for lagerplads, men ikke ønsker at slette dine yndlingsspil, kan du overveje nogle indie-titler i stedet . Eller hvad med en større, bedre harddisk ?

Afinstallation via Steam

Den hurtigste og nemmeste metode til at afinstallere et spil er gennem Steam selv .

Trin 1: Åbn Steam-klienten og log ind, hvis det kræves.

Trin 2: Klik på fanen Bibliotek i den øverste navigationsmenu.

Trin 3: Find og højreklik på det spil, du vil afinstallere, i dit bibliotek, som skulle åbne en rullemenu. Derfra skal du gå ned til Administrer , og så vises en ny rullemenu. På den rullemenu skal du klikke på Afinstaller .

Trin 4: Steam vil bekræfte med dig, om du vil helt afinstallere spillet. Når du er klar, skal du klikke på knappen Afinstaller .

Sådan geninstalleres

Efter at have fulgt trinene ovenfor, vil spillet nu blive afinstalleret. Spillet vises stadig på din Steam-liste til venstre, men du skal geninstallere det for at spille.

Relaterede indlæg  Hvad er Steam Error 16: Sådan rettes denne Steam fejl.

Trin 1: Hvis du nogensinde vil geninstallere det, skal du dobbeltklikke på spillets navn eller højreklikke og vælge Installer fra pop op-menuen.

Trin 2: Følg instruktionerne på skærmen. For at spare plads på dit hoveddrev kan du overveje at installere spillet på en sekundær placering.

Afinstallation via Windows

Hvis du helst ikke vil afinstallere dine spil direkte via Steam, kan du slette spillet på systemniveau. Ligesom enhver anden Windows-applikation kan du afinstallere dine Steam-spil gennem Windows’ egen Programmer og Funktioner- menu.

Selvom denne proces stadig vil føre dig til Steam-grænsefladen for det sidste trin, foretrækker du måske denne metode, hvis du renser forskellige dele af dit system på én gang.

Trin 1: Søg efter “apps og funktioner” eller naviger til kontrolpanelets genvej i menuen Start , og klik på Afinstaller et program under Programmer .

Trin 2: Find det spil, du vil afinstallere. At angive hvert program efter navn eller installationsdato kan hjælpe dig med at finde ting hurtigt. Når du har fundet det, skal du klikke på Afinstaller i menuen ovenfor eller højreklik på spillet og klik på Afinstaller i den resulterende menu.

Trin 3: Du vil derefter blive ført til Steam-grænsefladen. Log ind, hvis det er nødvendigt. Når den endelige bekræftelsesboks vises, skal du klikke på Afinstaller for at afslutte afinstallationen. Dit spil vil blive slettet.

Sådan geninstalleres et spil købt på Steam

Sådan geninstalleres

Der er ingen måde at geninstallere et spil købt på Steam uden at bruge Steam-grænsefladen.

Trin 1: Hvis du vil geninstallere spillet på et senere tidspunkt, skal du indtaste Steam, vælge spillet fra dit bibliotek og dobbeltklikke på spillets navn.

Trin 2: Du kan også højreklikke på spilnavnet og derefter vælge Installer .

Trin 3: Følg instruktionerne på skærmen.

Afinstallerer manuelt

Selvom alle ovenstående metoder burde fungere til at afinstallere Steam Games, skader det aldrig at dobbelttjekke med en manuel afinstallation. Manuel sletning af dine spilfiler er lidt mere kompliceret, men det er den bedste måde at være sikker på, at du helt har slettet spillet (og alle dets filer) fra dit system.

Relaterede indlæg  Hvad er Steam Error E20: Sådan rettes Steam-loginfejl

Glem ikke, at de spil, du har afinstalleret, stadig vises i dit Steam-bibliotek, selvom de ikke længere er en del af dit system.

Trin 1: Naviger til din Steam-installationsmappe under din computers filstifinder. På Windows 10 er din Steam-mappe som standard i C:Program Files (x86)Steam.

Trin 2: Søg efter og vælg mappen Steamapps og derefter mappen Fælles .

Trin 3: Når du er i mappen Fælles , vil du bemærke, at der er flere ekstra mapper på lager. Der bør være én mappe på plads for hvert enkelt spil, du har installeret på din computer. Find navnet på det spil, du vil fjerne, vælg mappen, og klik på slettetasten. Du kan også altid højreklikke på den specifikke mappe og klikke på Slet i rullemenuen, der vises på skærmen.

Husk, at efter at du officielt har slettet mappen, vil det tilsvarende spil være væk. Dine gemte genstande og fremskridt vil gå tabt, så sørg for, at du rent faktisk vil slette spillet. Hvis du beslutter dig for, at du gerne vil spille spillet igen efter at have fjernet det, skal du installere det igen. Dit nye spil vil som standard vende tilbage til dets oprindelige indstillinger.

Steam kan dog godt lide at efterlade en bagdør for spillere, der sletter spil fra deres computer. Programmet giver spillere adgang til konfiguration og gemte filer på din enhed, hvis du i sidste ende beslutter dig for at geninstallere spillet. For også at fjerne disse filer helt, kan du navigere til mappen Gemte spil , mappen Dokumenter eller mappen AppData under C: Brugere[DitBrugernavn].