Meta fjerner Facebooks nyhedssektion i flere europæiske lande

Meta fjerner Facebooks nyhedssektion i flere europæiske lande

5. september 2023 Slået fra Af admin

Facebooks moderselskab Meta meddelte i dag, at det fjerner den dedikerede nyhedssektion på Facebook for brugere i flere europæiske lande.

en opdatering om Facebook-nyheder i Europa afslører selskabet, at det vil udfase Facebook nyheder i Frankrig, Tyskland og Storbritannien i begyndelsen af ​​december 2023.

Facebook brugere kan aktivere nyhedsfanen på Facebooks hjemmeside og i de officielle apps for at få adgang til nyheds indhold;

  • Denne mulighed fjernes fra Facebook i begyndelsen af ​​december.

 Nyhedsindhold forbliver tilgængeligt i en brugers feed

Meta gør hurtigt opmærksom på, at det ikke betyder, at brugere fra de berørte lande ikke længere kan læse nyheder på Facebook. Nyhedsindhold forbliver tilgængeligt i en brugers feed og ved at køre søgninger.

Med andre ord: Kun muligheden for at få adgang til nyheder via den dedikerede nyhedsfane fjernes.

Udgivere, der har indgået en aftale med Facebook vedrørende Facebook News, kan fortsætte med at poste nyhedsindhold på siden. Meta vil desuden overholde sine forpligtelser i henhold til eksisterende Facebook News-aftaler. 

Relaterede indlæg  Hvad er Llama2: Metas AI forklaret

Aftaler med eksisterende udgivere vil ikke blive fornyet, og ingen nye udgivere vil blive føjet til listen over officielle nyhedsudgivere i disse tre lande.

Meta forventer, at de ikke vil tilbyde “nye Facebook-produkter specifikt til nyhedsudgivere i fremtiden”.

Meta: “mindre end 3%”

Virksomheden forklarer, at nyhedsindhold udgør “mindre end 3%” af indholdet i feeds fra brugere på Facebook, hvilket gør nyheder til en “lille del af Facebook-oplevelsen” for de fleste brugere.

Beslutningen blev truffet om at lade Facebook News hvile for at fokusere udviklingsressourcer på tjenester, som Facebook-brugere “værdsætter højest”, ifølge Meta.

Beslutningen om at afslutte Facebook News i de tre lande er ikke relateret til Metas tidligere beslutning om at blokere nyhedsindhold på Facebook og Instagram i Canada .

Meta foreslår, at nyhedsudgivere bruger andre måder at få øje på deres indhold og trafik til deres websteder.

Produkter som Facebook Reels , et kort videoformat eller Facebooks annonceringssystem nævnes specifikt.

Nyhedsfane forbliver på Facebook, indtil den fjernes i december 2023

Den dedikerede nyhedsfane forbliver på Facebook, indtil den fjernes i december 2023. Facebook-brugere kan fortsætte med at se nyhedsindhold i deres feeds, for eksempel når andre brugere udgiver nyheder, gennem annoncer, eller når Facebooks algoritme skubber ikke-sponsoreret indhold ind i nyhederne feed af brugere.

Relaterede indlæg  Giver Facebook Messenger besked, når der bliver taget et skærmbillede?

Facebook afslørede ikke økonomiske oplysninger om sin nyhedstjeneste i de tre lande. En årsag til opsigelsen af ​​tjenesten kunne være, at den ikke gav Facebook nok indtægter til at gøre den til en bæredygtig funktion.