Er det en god ide at låne penge ud til venner? Hvordan får du dine penge tilbage. Trin for trin

Er det en god ide at låne penge ud til venner? Hvordan får du dine penge tilbage. Trin for trin

6. juli 2023 Slået fra Af admin

At bede venner om at betale de penge tilbage, de skylder dig, kan være ret stressende. Med tipsene i denne guide kan du gøre processen meget lettere og meget mindre akavet.

Der er ikke noget værre end at skulle bede en kammerat om at låne penge af dem, når du er hudløs… bortset fra måske at bede nogen om penge tilbage , som du havde lånt dem.

At bede om penge fra venner kan føles ret akavet. Men lige så meget som det får dig til at vride, er det bestemt ikke så slemt som at være ude af lommen, når du allerede kæmper for at få enderne til at mødes .

Med det i tankerne har vi samlet nogle tips til, hvordan du griber an til at bede dine venner om at tilbagebetale deres gæld.

Skal du låne penge til venner?

Det kan virke lidt sent at diskutere dette nu, hvis du allerede har lånt din ven nogle penge. Men tænk bare på disse som tips til fremtidig reference (eller spring videre nedenfor for tips til, hvordan du får dine penge tilbage).

Før du låner venner penge, er det vigtigt at overveje følgende faktorer:

 1. Har du råd til at låne nogen penge?

  Det kan være særligt svært at låne penge ud til venner, hvis du er studerende. Det er svært nok at forsørge sig selv på et studielån, pyt med at skulle hjælpe andre. Føl dig ikke presset til at uddele kontanter, hvis du ikke har budgettet til det.

  Medmindre du har aftalt en tilbagebetalingsfrist, har du ingen idé om præcis, hvornår din makker vil være i stand til at betale dig tilbage. Du skal være sikker på, at du er i en situation, hvor du vil være i stand til at overleve uden de penge i relativt lang tid.

 2. Tænk over, hvorfor du låner penge ud

  Hvis du planlægger at låne din ægtefælle penge udelukkende med det formål at vise dem, at du holder af, at du værdsætter deres venskab og vil sikre dig, at de er okay, vil vores råd være, at du ikke gør det.

  Selvom dette er utroligt anstændigt af dig, kan du ikke gøre dette til din primære grund til at låne dem kontanter. Det vil sige, medmindre du ærligt kan sige, at du ikke vil have noget imod, hvis du aldrig ser dine penge igen.

  Tænk på en situation, hvor din ven ikke er i stand til at betale dig tilbage, og du konstant skal bede dem om det. Dette kan lægge et stort pres på dit venskab og have en negativ indvirkning. Husk de involverede risici der.

 3. Hvorfor har de brug for pengene?

  Vi kan alle blive enige om, at det nok er ok at låne din kammerat et par pund for at hjælpe dem med at betale huslejen . Men er det derfor, de beder dig om penge?

  Hvis de bare ønsker at bruge pengene på en aften i byen eller købe noget nyt tøj, så overvej seriøst, om det er værd at skille sig af med dine penge. Dette gælder især, hvis du allerede er hårdt op selv.

 4. Har de prøvet andre måder at tjene penge på?

  Vi siger lidt det åbenlyse her, men at låne penge af venner er ikke den eneste løsning på en kontantkrise .

  Din ven har et par muligheder. Peg dem i retning af dit universitets pengerådgivning. De kunne være berettiget til finansiering fra uni’s nødhjælpsfonde eller endda nogle stipendier og stipendier , som de ikke tidligere var klar over.

  De bør absolut undgå payday lån . Der er alternative finansieringsmuligheder , der kan hjælpe dem med at få deres banksaldo til at se sund ud igen uden nogen af ​​de risici, der er forbundet med højforrentede lån.

 5. Stoler du på, at de betaler dig tilbage?

  Da vi taler om venner her, er det sandsynligt, at du automatisk vil tro, at du kan stole på, at de betaler dig tilbage… fordi de er din makker.

  Men husk, at hvis nogen er særligt dårlige til penge , kan de finde det virkelig svært at holde sig til pengerelaterede løfter.

  Ved du, om de har lånt penge af venner før? Har de betalt dem tilbage? Tænk over dette, før du forpligter dig til noget.

 

Beder om dine penge tilbage

Her er de bedste måder at bede om penge tilbage på:

 1. Bliv ikke konfronterende

  Hvis du virkelig værdsætter dit venskab , så bliv ikke konfronterende, når du beder om dine penge. Du kan blive irriteret over, at det er kommet til dette, men du kan ende med at vinke farvel til dit venskab såvel som dine penge, hvis du er uhøflig med det.

  Du har åbenbart et venligt hjerte og en medfølende natur, hvis du tilbød at låne pengene i første omgang. Mind dig selv om dette, da du er meget mere tilbøjelig til at komme ud af situationen uskadt, hvis du formår at holde hovedet koldt.

 2. Smid hints om brug for penge

  Ingen kan lide at bede om penge, og man kan roligt sige, at ingen heller kan lide at blive bedt om det. Selvom du måske ikke ser det på denne måde, er det lige stressende for begge parter , så jo mindre smertefuldt du kan gøre det, jo bedre.

  I stedet for at komme direkte ud med bomben “giv mig mine penge tilbage”, så prøv at give et par hints her og der først. Noget i stil med: “Undskyld, jeg kan ikke komme på pubben i aften , jeg er for tynd.”

  Hvis din ven er skarp nok, burde de være i stand til at opfange dine hints, og du kan helt undgå at have den frygtede samtale. Et forsøg værd!

 3. Fremhæv din egen økonomiske situation

  Dette svarer til ovenstående punkt, idet du kan gøre din ven mere opmærksom på din egen situation og opmuntre dem til at være en smule mere empatiske.

  Hvis I begge er studerende, vil de helt sikkert forstå, at det heller ikke er let for jer at overleve økonomisk .

 4. Bed om penge tilbage skriftligt

  Afhængigt af hvordan du foretrækker at gribe situationer som denne an, kan det nogle gange være nemmere at have diskussioner om udlån og lån af kontanter, hvis du gør det via sms eller e-mail.

  Det betyder, at du kan vride dig om det akavede bag sikkerheden på din computer eller telefonskærm. Men du vil også have alt på skrift med hensyn til, hvor mange kontanter der krydser dine håndflader, og hvornår det er aftalt at blive tilbagebetalt.

  Du kan endda prøve at sende en pengeanmodning via PayPal, eller hvis du har Gmail, ved at klikke på valutasymbolet nederst i meddelelsen (som forbinder dig med Google Wallet).

 5. Vær fleksibel i forhold til at få penge tilbage

  Afhængigt af omstændighederne i din situation, såsom hvor mange penge det var, din ven oprindeligt lånte af dig, kan det gøre situationen en smule mindre stressende, hvis du foreslår, at de betaler dig tilbage i få rater.

  På denne måde kan du begynde at se i det mindste nogle af dine kontanter igen. Og det vil vise din ven, at du virkelig er sympatisk over for deres situation. Win-win.

 6. Tilføj en følelse af at det haster

  Hvis du tilføjer en følelse af, at det haster med din anmodning, vil det hjælpe din ven til at forstå, at du nu er i en vanskelig økonomisk situation efter at have lånt dem penge.

  Sætninger som: “Jeg er ked af at spørge om dette, men jeg har virkelig brug for de penge til at betale en energiregning inden udgangen af ​​denne måned”, ville fungere godt. Sæt dog ikke deadline for tidligt, ellers kan du få din ven i rigtig panik.

  Giv dem lidt besked, så de kan skrabe pengene sammen først.

 7. Bed dem om at dække din halvdel af regningen

  Det her er lidt af en fræk en, men det kan være en godbid.

  Vi vil foreslå, at næste gang du er ude på en bar eller restaurant med din debitor, så bede dem om at betale din del  af regningen , da de skylder dig nogle kontanter. Dette fungerer ikke kun for at spise ude – det kan fungere, når du køber drinks til en aften i byen eller billetter i biografen .

  Sig det ganske enkelt som et tilfælde af, at du ikke har nogen kontanter på dig, og da de alligevel skylder dig penge, ville de så have noget imod at betale din andel? Let!

 8. Spørg deres forældre

  Dette er lidt af en sidste udvej. Men hvis du er ved at blive desperat, og du synes, at det beløb, du skylder, er betydeligt nok, kan en kontakt til den skyldiges forældre endelig bringe problemet til livs.

  Ingen ønsker at blive kendt som en afslørende. Men når nogen skylder dig hundredvis af pund og ikke viser tegn på at betale det tilbage (eller i det mindste nogen tegn på at prøve), fortjener de på en måde at blive klogere.

  Det kan gøre permanent skade på dit venskab (hvis et stadig eksisterer på dette tidspunkt), og der er ingen garanti for, at det vil virke. Men forhåbentlig vil deres forældre være i stand til at slå noget fornuftigt ind i dem (eller endnu bedre, give dig pengene selv).

Relaterede indlæg  Hvad betyder udbytteaktier? Trin for trin guide.