Telegram får en bøde 5 millioner dollars, for manglende overholdelse af tysk lov.

Telegram får en bøde 5 millioner dollars, for manglende overholdelse af tysk lov.

18. oktober 2022 Slået fra Af admin

Tyskland meddelte mandag, at de udsteder en bøder på 5,125 millioner euro, mod operatørerne af besked-appen Telegram for manglende overholdelse af tysk lov.

Federal Office of Justice sagde, at Telegram FZ-LLC ikke har etableret en lovlig måde at rapportere ulovligt indhold på eller oprettet en enhed i Tyskland til at modtage officiel kommunikation fra den tyske stat. Begge er påkrævet i henhold til tyske love, der regulerer store online platforme.

Tyske embedsmænd

Tyske embedsmænd sagde, at de gentagne gange har fejlet i deres forsøg på at sende papirer til det Dubai-baserede virksomhed, der ejer Telegram, på trods af god kommunikation fra myndighederne i De Forenede Arabiske Emirater.

Et tysk-baseret advokatfirma har siden erklæret, at de repræsenterer Telegram, men dette var ikke nok til at forhindre, at bøderne blev udstedt, sagde Federal Office of Justice.

Tysk forbundspoliti advarede tidligere i år om, at appen er ved at blive et “medie for radikalisering”, der bruges af nogle til at ramme politikere, videnskabsmænd og læger for deres rolle i at tackle pandemien.

“Operatørerne af beskedtjenester og sociale netværk har et særligt ansvar for at agere mod tilskyndelse til had og vold på deres platforme,” sagde justitsminister Marco Buschmann i en erklæring. “Disse lovkrav og dette ansvar kan ikke undgås ved at prøve at være utilgængelige.”

Bøden kan ankes.

Reuters rapporterede tidligere, at Telegram for nylig fik to bøder til en værdi af i alt 11 millioner RUB. Beskedtjenesten blev angiveligt idømt en bøde for at nægte at slette kanaler, der angiveligt viste, hvordan man “saboterer” militærkøretøjer. Kanalerne var angiveligt også vært for “upålidelige data” om Ruslands fremskridt i dets invasion af Ukraine, der begyndte tidligere i år.

Kanye West køber appen “Parler” for et ikke offentliggjort beløb