Spoilerfri film anmeldelse: “The Super Mario Bros. Movie”. – Se dansk trailer her

Spoilerfri film anmeldelse: “The Super Mario Bros. Movie”. – Se dansk trailer her

20. maj 2023 Slået fra Af admin

Universal Pictures “The Super Mario Bros. Movie” er fyldt med masser af nik og tilbagekald fra den langvarige franchise, der kredser om de to brødre: Mario og Luigi.

  • Orignal titel:
  • Instruktører:
  • Længde:
  • Alder:

Hvem har lagt dansk stemme til Super Mario Bros. Movie?

Danske stemmer · Karakter Original engelsk stemme. 
David Bateson · Bowser · Jack Black
Lars Knutzon · Cranky Kong · Fred Armisen
Kenneth M. Christensen · Donkey Kong · Seth Rogen
Giacomo Campeotto · Far · Charles Martinet (Mario’s Dad)
Original stemme bevaret · Giuseppe · Charles Martinet
Peter Zhelder · Kamek · Kevin Michael Richardson
Cyron Bjørn Melville · Luigi · Charlie Day
Aya Ingrid Alber · Lumalee · Juliet Jelenic
Pia Rosenbaum · Mamma · Jessica DiCicco (Mario’s Mom)
Pilou Asbæk · Mario · Chris Pratt
Emma Sehested Høeg · Prinsesse Peach · Anya Taylor-Joy (Princess Peach)
Alexandre Willaume · Spike · Sebastian Maniscalco
Mark Le Fêvre · Toad · Keegan-Michael Key (Toad)

Antal stjerner fra Web3zero: 8/10 ********

Fans på Twitter var hurtige til at kritisere nogle af filmens casting-valg, mens de roste andre. De stillede spørgsmålstegn ved, hvordan Chris Pratt muligvis kunne være den ikoniske blikkenslager, mens castings som Charlie Day som Luigi blev rost.

På trods af den kontroversielle liste, tror jeg, at rollebesætningen passer perfekt til karaktererne uden at stole på Brooklyn-accenterne og stereotyperne. Peach er heller ikke så højstemt, som hun bliver portrætteret i videospillene, men kommanderer i stedet autoritet fra den tillid, Anya Taylor-Joy udstråler.

Se den danske trailer til filmen her her

Bowser

Bowser, med stemme fra Jack Black, er måske den mest slående. Black fremviser sine musikalske talenter som den glubske Bowser, der bryder ud i en sang om prinsesse Peach. Bowser er dog ikke så intimiderende i filmen, som han har været i spillene, idet han bliver portrætteret som mere menneskelig med forvirrede følelser.

Toad

Toad, med stemme fra Keegan Michael-Key, er en fornøjelig karakter. Han kalder ofte Mario for sin “bedste ven” og har kvaliteter i filmen, der er fjollede og næsten ukarakteristiske for andre Mushroom Kingdom-borgere. For eksempel kører han en opsuget racervogn og laver tilfældigt et måltid til andre tudser som en form for distraktion.

Relaterede indlæg  Squid Game sæson 2 & 3: Alt hvad vi ved indtil videre

Castingen til denne film begyndte at give mening, når det kom til at give karaktererne personligheder i spændte øjeblikke. Det er for ofte, vi hører Mario i spillene sige “mama mia!” eller “wahoo!”, men hvad tænker den overskægske blikkenslager egentlig, når han står over for konflikt? Pratt udfører dette perfekt ved at give liv til Mario i sin laveste tilstand.

  • Filmen hylder mange af de forskellige titler, Mario har optrådt i, og genskaber rivaliseringen mellem ham og Donkey Kong, som det ses i videospillet fra 1981.

Donkey Kong

Donkey Kong, med stemme fra Seth Rogan, tager en jock-personlighedstype, men bliver passende for karakteren, da Donkey Kong bliver mere involveret i historien. Han støtter Mario, men gør det klart, at de stadig er fjender til en vis grad.

Princess Peach

For Princess Peach, med stemme fra Taylor-Joy, droppede hun den sædvanlige rolle som prinsessen som en pige i nød og tog i stedet en mere fremtrædende rolle som i “Super Princess Peach”-spillet. Peach hjælper nu Mario i en ledende rolle med hjælp fra Toad til at forsvare Svamperiget.

Filmen hylder også Mario-brødrenes ofte glemte oprindelse, og genetablerer de to, der bor i Brooklyn, først etableret i live-action/animerede tv-show “The Super Mario Bros. Super Show!”

De minder publikum om, at to brødre arbejder som blikkenslagere med en varevogn og en reklamefilm dedikeret til deres forretninger uden for Svamperiget.

I filmen får vi også glimt af små påskeæg, nogle mere iøjnefaldende end andre. Et af de første påskeæg, publikum bliver udsat for, er Foreman Spike, spillet af Sebastian Maniscalco og antagonisten til en Super Mario-indlæg, “Wrecking Crew”. Han er lige så meget af en antagonist i filmen, som han er i spillet.

Til stor del af publikums overraskelse viser filmen Mario-brødrenes udvidede familie, hvor Marios far bliver stemt af den originale stemmeskuespiller fra videospillene, Charles Martinet.

Filmen følger brødrene i kun kort tid i starten

Filmen følger brødrene i kun kort tid i starten, før de to bliver adskilt; Mario bliver transporteret til Mushroom Kingdom efter præmissen for de fleste af hans spiltitler, mens Luigi får den dårlige ende af pinden, der minder om hans solotitler, “Luigi’s Mansion 1, 2 og 3.”

Relaterede indlæg  Se klippet her: Nicolas Cages Superman version, bliver en del af "The Flash" filmen.

Soundtracket er baseret på 80’erne

Soundtracket er baseret på 80’erne, der faldt sammen med, da “Super Mario”-spillene første gang debuterede. Sange som A-Has “Take On Me” og Bonnie Tylers “Holdin’ Out For A Hero” giver farve til sekvenserne, hvor karaktererne tager udfordringer op i filmen. Originale melodier fra spillene er omarbejdet for at akkompagnere karakterer gennem fremtrædende øjeblikke parallelt med spillene.

En af de største udfordringer Mario står over for er følelsen af ​​selvtvivl presset af Foreman Spike, hans forældre og en smule fra Donkey Kong. Han bliver gentagne gange hånet for sin højde eller sine forhåbninger, og i filmen, når han træner sig selv til at blive bedre, ser vi en mere menneskelig ambition, der er drevet af hans ønske om at redde sin bror.

Publikum bør være forberedt på at glemme Luigi lidt.

Publikum bør være forberedt på at glemme Luigi lidt. Filmen kredser om bonding, men alligevel er Luigi fraværende og kastet til side i lang tid i filmen. I hans situation kunne det have været svært at fremme historien, men måske kunne forfatterne have udvidet Luigis frygtelige eventyr mere. Han er ikke så fej, som filmen får ham til at virke.

Filmen er en fremragende skildring af båndet mellem søskende snarere end det gentagne “red prinsessen”-plot. Ligesom præmissen for den første del af “Luigi’s Mansion”, følger vi nu Mario, der redder sin elskede bror i stedet for en kvinde, han lige har mødt.

Samlet set er “The Super Mario Bros. Movie” et fornøjeligt ur for både mangeårige fans af franchisen og afslappede seere. Historien er nem at følge og glemmer ikke at fremvise den farve og skønhed, der fangede hjerterne hos dem, der voksede op med karaktererne.