Nikola grundlægger Trevor Milton dømt for bedrageri

Nikola grundlægger Trevor Milton dømt for bedrageri

15. oktober 2022 Slået fra Af admin
Anklagere sagde, at Milton havde løjet om “næsten alle aspekter” af EV-producentens forretning.
Trevor Milton, grundlæggeren og tidligere administrerende formand for Nikola, på tre tilfælde af har været fundet skyldig på bedrageri for at vildlede elbilfirmaets investorer om dets forretning og teknologi.

Han risikerer op til 20 års fængsel.

I alt blev han fundet skyldig i ét tilfælde af værdipapirsvindel og to tilfælde af wire-svindel. Han blev frifundet på én anklage for værdipapirsvindel. Hans dom er berammet til den 27. januar. Han risikerer op til 20 års fængsel.

Milton var tiltalt af en føderal jury om anklagerne sidste år, hvor anklagere citerer adskillige påståede løgne, herunder mange lavet på Twitter, i podcast-interviews og andre medieoptrædener. Anklagere påstod, at han havde løjet om “næsten alle aspekter af forretningen” i et forsøg på at øge EV-producentens lager.

SEC begyndte at undersøge virksomheden i 2020, efter Hindenburg Research offentligt anklagede Nikola om at iscenesætte en “udførlig list” for at vildlede offentligheden om status for dets elektriske semi, Nikola One. Mens virksomheden havde offentliggjort en video, der foregav at vise lastbilen “cruiser på en vej med høj hastighed”, sagde Hindenburg, at lastbilen faktisk var blevet “blæst til toppen af ​​en bakke på en fjern vejstrækning og blot filmede den ruller ned ad bakken.” Virksomheden betalte i sidste ende 125 millioner dollars at afgøre civile anklager med SEC i 2021.

Snyd og bedrag

Under retssagen hævdede Miltons forsvarsadvokat, at videoen blot var “specielle effekter”, og at “det bestemt ikke er en forbrydelse at bruge specielle effekter.” Men anklagere rejste flere andre falske påstande fra Milton, som var ekstremt aktiv på Twitter. Ifølge The Time s sagde anklagere, at Milton også løj om at have “bindende kontrakter med vognmandsfirmaer”, der i virkeligheden var annuller bare reservationer for køretøjer. Anklagere citerede også Miltons påstande om at lave “grøn brint”, når virksomheden endnu ikke havde produceret nogen.

Microsoft Office skifter navn. Softwaregiganten omdøber den til “Microsoft 365”