Hvorfor er mange negative omkring Reddit’s API ændringer lige nu

Hvorfor er mange negative omkring Reddit’s API ændringer lige nu

10. juni 2023 Slået fra Af admin

Reddit er i problemer lige nu. Efter at have annonceret ændringer i april, er der dukket nyheder op om, at flere af de mest populære tredjeparts Reddit-apps ville lukke ned ved udgangen af ​​måneden. Oven i det lukker fem af de mest populære subreddits ned i to dage fra den 12. juni, og hvert andet indlæg på “internettets forside” protesterer mod Reddits API-ændringer.

Hvad sker der? Vi er her for at få dig opdateret på Reddits API-ændringer, Reddit blackout, og hvorfor alle mister forstanden over en af ​​de mest populære sociale medieplatforme på internettet.

Situationen med Reddits API-ændringer har centreret sig omkring Apollo, en vildt populær tredjeparts Reddit-app til Mac og iPhone. Appen lukker dørene den 30. juni, lidt over en måned før Reddits nye API-prissætning træder i kraft.

Ifølge udvikleren skulle Apollo straks tilføje 12.000 nye abonnenter til sin app til $5 pr. måned for at bryde selv med Reddits API-omkostninger. Det tager heller ikke højde for gratis brugere. Apollo, som er lavet af en enkelt udvikler, var gratis at bruge med valgfrie abonnementer, hvis du ønskede yderligere funktioner.

Regnestykket ser ud til, at det simpelthen ikke stemmer overens for Apollo. For at illustrere dette, spekulerer udvikleren i, at Reddit bruger omkring $0,12 pr. bruger pr. måned. Med API-ændringen skulle Apollo bruge 2,50 USD pr. bruger pr. måned.

Relaterede indlæg  Reddit genopliver (IPO) børsnotering håbet for 2024

Indvirkningen på tredjeparts Reddit-apps

Apollo er ikke alene om at lukke ned. Som svar på API-ændringerne annoncerede flere apps, at de også ville afbryde tjenesten. Disse inkluderer ReddPlanet, Sync og Reddit is Fun (RIF).

Reddit API blackout, forklaret

I protest mod Reddits API-ændringer og den effekt, det har på tredjepartsapps, har tusindvis af subreddits annonceret en 48-timers blackout. Ifølge BBC vil næsten 3.500 subreddits blive private fra den 12. juni i to dage.

I skrivende stund inkluderer blackoutet 3.489 subreddits, inklusive fem af de 10 mest populære subreddits på platformen – r/gaming, r/Music, r/todayilearned, r/pics og r/aww. BBC siger, at hver af disse subreddits har mere end 30 millioner abonnenter.

Reddits API AMA

Efter tilbageslaget var Reddits administrerende direktør Steve Huffman vært for en AMA (Ask Me Anything) centreret omkring API-ændringerne. Virksomheden annoncerede, at det opdaterede sine API-vilkår, men det ser ikke ud til, at det vil bringe populære apps som Apollo tilbage.

Virksomheden holder fast i sin prissætning på $0,24 pr. 1.000 API-opkald, hvilket er det samme antal som Apollo citerede. Reddit siger dog, at apps, der bruger mindre end 100 anmodninger i minuttet gennem OAuth-klient-id’et, vil være i stand til at bruge API’en gratis. Ifølge Reddit falder over 90% af de tilgængelige apps i denne kategori.

Direktøren adresserede også nogle andre API-ændringer under AMA. Reddit siger, at det vil begrænse adgangen til eksplicit indhold gennem sin API fra den 5. juli, og at modereringsværktøjer, der har brug for adgang til API’en, fortsat skal have fri adgang. Derudover siger Reddit, at tilgængelighedsfokuserede apps som RedReader fortsat vil have gratis adgang til API’en.