Hvem bestemmer, hvem der vinder Ballon d’Or?

Hvem bestemmer, hvem der vinder Ballon d’Or?

14. oktober 2022 Slået fra Af admin

Ballon d’Or er den mest prestigefyldte individuelle hæder i fodbold.

Siden den første gang blev uddelt i 1956, er den blevet set som den næsten ubestridte tegn på, hvem den bedste spiller i verden er, endsige hvilken der havde det bedste år. Men hvem bestemmer vinderen af ​​Ballon d’Or? Hvordan stemmes og besluttes det?

Her er alt hvad du behøver at vide.

Hvem bestemmer, hvem der vinder Ballon d’Or?

France Football, en fransk fodboldpublikation (oprindeligt navn, ikke?), er bagmændene bag Ballon d’Or.

Redaktionen hos France Football beslutter sig for en indledende shortlist på 30 spillere til Ballon d’Or. Når først denne liste er blevet besluttet, indkalder France Football et panel af journalister – normalt én pr. nation – til at foretage udvælgelser til en top fem. Seks point gives til deres førstepladsstemme, fire til andenpladsen, tre til tredjepladsen, to til fjerdepladsen og én til femtepladsen. Disse point opgøres derefter for at bestemme den endelige placering.

Mens Ballon d’Or plejer at blive tildelt til, hvem der har haft det bedste år (og fra 2021/22 og frem, den bedste sæson), er der faktisk tre specifikke kriterier, som journalister stemmer på spillere på – individuelle og kollektive præstationer, fair play og generelt vurdering af deres karriere.

Relaterede indlæg  Ballon d'Or 2022 finalister: Prisbegivenhed er planlagt til den 17. oktober.

Kan Ballon d’Or deles?

På grund af dette afstemningssystem er det muligt for flere spillere at komme på førstepladsen.

Der er dog flere tiebreaker-kriterier på plads for at sikre, at en enestående vinder udnævnes.

Den første tiebreaker er, hvilken spiller der fik det højeste antal stemmer på førstepladsen. Hvis dette tal er det samme, så ruller det over til antallet af andenpladsstemmer og derefter tredjepladsstemmer.

Hvis to eller flere spillere stadig er uafgjort for først derefter, så organiseres en ny afstemning blandt panelet for at vælge mellem disse spillere.

Hvis der stadig er et dødvande, vil France Footballs redaktionschef beslutte vinderen, da de er formanden for juryen.

Ballon d’Or for Kvinder – Feminin 2022: Hvem er valgt samt hvem er favoritterne