Ballon d’Or for Kvinder – Feminin 2022: Hvem er valgt samt hvem er favoritterne

Ballon d’Or for Kvinder – Feminin 2022: Hvem er valgt samt hvem er favoritterne

14. oktober 2022 Slået fra Af admin

Ballon d’Or Feminin har været en del af det mest prestigefyldte sæt individuelle priser i verdensfodbold siden 2018, hvor Ada Hegerberg skrev historie som den første vinder nogensinde.

Kvindernes spil vokser eksponentielt år for år, og EM 2022 var en forventet katalysator for et boost i især England, mens Lyon og Barcelona fløj med flaget højt i Europa.

Der er flere topstjerner og kendte navne end nogensinde før, og 2022-udgaven af ​​Ballon d’Or lover at blive en hård kamp med så mange fortjente kandidater. Der er 20 navne på den fulde shortlist, men her er en rangeret liste over top 10.

10. Aitana Bonmati

Klub: Barcelona
Land: Spanien
Holdudmærkelser: Liga F, Copa de la Reina
Individuelle hædersbevisninger: N/A

Aitana Bonmati har brugt det sidste år på at understrege sin status som en af ​​kampens præstationer i Champions League-finalen 2021. verdens bedste midtbanespillere. Hun havde en utrolig sæson med Barcelona og vandt en hær af nye fans til Spanien ved EM 2022.

9. Ada Hegerberg

Klub: Lyon
Land: Norge
Holdudmærkelser: Champions League, Division 1 Feminin
Individuelle hæder: N/A

Ada Hegerberg var tilbage i 2021/22 efter næsten to år ude på grund af en langvarig knæskade. Hun var ikke helt tilbage på niveauet før skaden, men havde stadig en flot rekord og scorede vigtige mål i de sidste faser af Champions League – inklusive det afgørende mål i finalen.

8. Alex Morgan

Klub: San Diego Wave
Land: USA
Holdudmærkelser: CONCACAF W Championship
Individuelle hædersbevisninger: NWSL ordinære sæson topscorer, CONCACAF W Championship Golden Ball

Alex Morgan har været tilbage til sit bedste i 2022 efter et roligere par år og er med rette i kamp for Ballon d’Or. Hun fik 15 mål i 17 optrædener for San Diego Wave i NWSLs ordinære sæson og var fælles topscorer, da USA blev kronet som CONCACAF-mestre.

7. Alexandra Popp

Klub: Wolfsburg
Land: Tyskland
Holdudmærkelser: Frauen-Bundesliga, DFB Pokal Frauen
Individuelle hædersbevisninger: N/A

Alexandra Popp har med succes mindet folk om hendes akkreditiver i verdensklasse med sine præstationer for Wolfsburg og Tyskland. Seks mål ved EM 2022 afsluttede en international tørke, og hvis der var en pris for årets comeback, ville den let blive hendes.

6. Lena Oberdorf

Klub: Wolfsburg
Land: Tyskland
Holdudmærkelser: Frauen-Bundesliga, DFB Pokal Frauen
Individuelle hædersbevisninger: Euro 2022 Young Player of the Tournament

Lena Oberdorf har i løbet af de sidste 12 måneder vist sig at være den bedste unge midtbanespiller i verden. Hun var en hjemlig dobbeltvinder med Wolfsburg på klubniveau, blev kåret til Euro 2022 Young Player of the Tournament og var finalist i UEFA Women’s Player of the Year.

5. Marie Antoinette Katoto

Klub: Paris Saint-Germain
Land: Frankrig
Holdudmærkelser: Coupe de France
Individuelle hædersbevisninger: Division 1 Feminin Bedste Spiller, Division 1 Feminin

Topmålscorer Marie Antoinette Katoto var den bedste angriber i fransk fodbold i 2021/22, hvilket er en præstation i betragtning af konkurrence. Hun fyldte kun 23 i november sidste år, men har scoret mindst 24 mål i hver af de sidste sæsoner .

4. Wendie Renard

Klub: Lyon
Land: Frankrig
Holdudmærkelser: Champions League, Division 1 Feminin
Individuelle udmærkelser: N/A

Wendie Renards konsistens og levetid er intet mindre end bemærkelsesværdig. Den 32-årige var den defensive klippe, hvorpå Lyons tilbagevenden til storhed i både Frankrig og Champions League blev bygget på, mens hun i alle turneringer noterede et karrieremæssigt højt målafkast på 15.

3. Beth Mead

Klub: Arsenal
Land: England
Holdudmærkelser: Euro 2022
Individuel hæder: Euro 2022 Golden Boot, Euro 2022 Player of the Tournament

At blive udeladt af Storbritanniens OL-trup i 2021 tændte en ild under Beth Mead. Hun havde en topklubsæson med Arsenal, hvor hun sammen førte WSL i assists, før hun spillede en stor rolle for England ved et triumferende EM 2022 og satte en ny engelsk rekord for flest internationale mål i et kalenderår.

2. Sam Kerr

Klub: Chelsea
Land: Australien
Holdudmærkelser: WSL, FA Cup
Individuelle hædersbevisninger: WSL Golden Boot, WSL Player of the Season, FWA Footballer of the Year, PFA Players’ Player of the Year, PFA Fans’ Player of the Year

Sam Kerr bar . hendes fremragende form ind i sæsonen 2021/22 og nyder endnu en produktiv sæson med 29 mål i 31 klubkampe. Ud over en hjemlig double med Chelsea gennemførte hun et rent bord af WSL’s tre vigtigste individuelle priser og fik den gyldne støvle.

1. Alexia Putellas

Klub: Barcelona
Land: Spanien
Holdudmærkelser: Liga F, Copa de la Reina
Individuelle hædersbevisninger: Årets UEFAs kvindespiller, Champions League-topscorer

Året kunne have været så anderledes for Alexia Putellas. Hun havde en forbløffende streak, der fik hende til at score 28 mål i karrieren i alle turneringer fra midtbanen og kun var et Champions League-finalenederlag, der mangler at fuldføre endnu en Barcelona-treble.