Hvad er Web3? Web3 Gaming

Hvad er Web3? Web3 Gaming

6. oktober 2022 0 Af admin

Web3 Gaming universet

I denne artikel tager vi udgangspunkt i Web3 Gaming universet, og hvilken udvikling der er sket på relativ kort tid, indenfor dette område.

Med et stort skift fra traditionelle spille platforme, giver Web3 baserede spil spillerne mulighed for at engagere sig i spillene på en anderledes, innovativ og decentraliserede måde. Spillerne kan spille for at tjene eller købe kryptovalutaer og NFT’er, ellers videresælge “spil items” videre til andre spillere. Dette “demokratiserer” alle aspekter af spil og lægger magten i hænderne på spillerene i stedet for at begrænse den spiludviklerne.

Digitale aktiver

Selvom i traditionelle spil kan tilkøbes ”in-game-indhold” eller ”digitale aktiver” med Danske Kroner eller USD/Euro, forbeholder spiludviklerne sig stadig ophavsretten til indholdet i spillet, altså de digitale aktiver som spillerne har købt i spillet. Med enkle ord ejer spillerne ikke de digitale aktiver i spillet. I stedet er virksomhederne som hoster serverne eller ejer platformen hvor spillet bliver spiller fra, som ejer både spillet og de aktiver som spillerne køber. Teknisk set, ejer du ikke de ting du køber i spillet, men ejer en licens til at kunne tilgå spillet, og den kan fjernes, uden varsel teoretiskset.

Sikkerheden på centraliserede platforme.

Et andet problem der også kan opstå på centraliserede platforme, er at sikkerheden er utrolig dårlig. Hvis du som spiller bliver hacket, og din konto mister dine ”digitale aktiver”, er det sjældent du kan få dem igen. Med Web3, står du selv for sikkerheden og ikke den centraliserede platform.

For at løse de problemer, der er anført her, tilbyder Web3-gaming innovative teknikker såsom spildecentraliserede autonome organisationer (DAO’er) med decentraliserede spiløkosystemer, blockchain-baseret spilaktivejerskab, play-to-earn, krypto-sikrede gaming wallets og metaverse gaming.

Hvad er nogle af de vigtigste funktioner i Web3 universet indenfor gaming og spil?

Web gaming er en “value-exchange gaming model”, hvor folk kan eje og handle med genstande og samleobjekter i spillet i form af unikke NFT’er ved hjælp af kryptovalutaer. Web Gaming tilbyder selvsuverænitet, decentralisering i spil og er open source.

 

web3zero

 

Der er nogle grundlæggende funktioner ved Web3-spilplatforme bland andet disse:

Ejerskab og sammenkobling 

Web3-gaming tilbyder selvsuverænitet, hvor spillere helt kan eje aktiver og samleobjekter i spillet som digitale NFT’er. I traditionelt spil ejer spillere aktiver og samleobjekter i spillet, men de mister alle deres aktiver, når de beslutter sig for at ændre spilleplatformen. Web3-spil løser dette problem ved at give ægte ejerskab og integration imellem forskellige platforme. Spillerne kan eje aktiver i spillet på én platform og overføre dem til en anden udbyder.

Relaterede indlæg  Formel 1 indsender nye varemærke registreringer relateret til NFT

Gammel spilintegration

Web3-spil har en anden interessant funktion ved at integrere og opgradere ældre spilmodeller til metaverse og blockchain platforme, hvilket gør dem decentraliserede. Spilprocessen er personlig, og hver spiller har deres foretrukne spil. Web3 tilbyder at opgradere gamle og populære spil ved at udvide dem til metaverset, hvor spillere kan lave deres avatarer og bytte med deres foretrukne aktiver og samleobjekter i spillet.

Spillerdrevet spil

Web3-gaming skræddersyer spiløkosystemet baseret på spillernes smag. Der er forskellige måder, hvorpå Web3-spil gavner spillere. Det ene er play-to-earn-aspektet, hvor de tjener overskud via deres genstande i spillet; en anden er old-game integration, som tager sig af spillernes ønske om at spille deres yndlingsspil i metaversen. Et andet aspekt af spillerdrevet spil er, at Web3-spil understøtter selvsuverænitet, hvilket igen er til spillernes fordel.

Begrænset nedetid

Web gaming universet har en meget begrænset nedetid, eftersom at det kører på en decentraliseret platform, hvor økosystemet kører uafhængige af en ”mellemmand”, samt er der minimale vedligeholdelsesomkostninger. Inden 3-part kan gå ind og lukke systemet ned, eller censurer det, uden der er givet tilladelse til det, fra de øvrige i netværket.

Gennemsigtigt spil

Web3-spil er en distribueret proces, hvor spil hostes på blockchain, hvilket gør dem uhackbare. Uden et enkelt point of failure, er blockchain-baseret spil afhængig af stemmekonsensus for at ændre spilprocessen og er lige tilgængelig for alle spillere, der er involveret på netværket. På denne måde sikrer Web3 gaming en høj grad af gennemsigtighed.

 

Hvad er teknologien bag i Web3 gaming?

Web3 Libraries/dApps

Web3 Libraries hjælper spiludviklerne og spillerne med at interagere med blockchain platformen. Libraries og dApps understøtter transaktioner, aktiver i spillet og hjælper med at interagere med ”Smart contract”. Web3 gaming dApps er bygget ved hjælp af Unity eller Unreal SDK’er. Når protokollen er udført mellem EVM og ikke-EVM blockchain, ændres Web3 libraries rolle i overensstemmelse med det aftalte.

Relaterede indlæg  Formel 1 indsender nye varemærke registreringer relateret til NFT

Smart contracts

Smart contracts overvåger og styrer forskellige spilprocesser. Smart contracts styrer også afstemning og beslutningstagning for de ændringer, der skal foretages til spiludvikling. Smart contracts, der kan tilpasses efter spillernes krav, styrer afstemning og beslutningstagning om ændringer til spiludviklingen. De fleste udviklere bruger Remix IDE til at skrive, kompilere og implementere Smart contracts. Værktøjer som Truffle, Hardhat og Brownie er dog nemme at bruge, når et lokalt udviklingsøkosystem er påkrævet.

Node/Web3 udbydere

Noder eller Web3 udbydere er vigtige, fordi de udtrækker spilinformationen, der er gemt på blockchain netværket. Noder spiller en integreret rolle i Web3 udviklerstakken, fordi uden noder er Web3  Libraries ikke i stand til at interagere med Smart contracts.

Digitale Wallets

Hver Web3 spilplatform har blockchain baserede digitale wallets. En unik wallet adresse bruges til at identificere spillerne. Din digitale wallet rummer dine forskellige samleobjekter og aktiver i spillet. Wallet  er en kritisk del af Web3-spil for at interagere med blockchainen. Det er ligesom din vej ind i spillet.

Hvad er en Gaming DAO?

Gaming DAO’er fungerer som spilplatforme baseret på open source-koder og er ikke tilknyttet nogen spiladministrator eller operatører. Gaming DAO’er kommunikere i kernen og fokuserer på at skabe et spillerdrevet spiløkosystem.

Gaming DAO’er har magten til at omfordele ejerskabet af et spil i et helt fællesskab af forskellige spiløkosystemer. Denne omfordeling sker blandt spillere, spiludviklere, investorer og handlende.

Gaming DAO’er magt er at spille for at tjene i Web3-spil. De revolutionerende spilkoncepter, der godtgør spillere for deres spildeltagelse og succes i et spil. Traditionelle spilmodeller giver ikke de samme fordele til spillerne, som DAO gør. De såkaldte traditionelle spil, giver overskuddet til dem som har udviklet samt hostet spillet. I gaming DAO’er belønner play-to-earn-funktionen både spilleren og spiludvikleren. Play-to-earn driver spiløkonomien, hvor spillere belønnes for deres spilfærdigheder.

Hvad er nøgleordene vi kan tage med fra denne artikel?

  • Smarte kontrakter

  • Decentraliseret spilleplatform

  • Gaming dApps

  • Gaming NFT markedspladser

  • 3D-spilrum

Mere info omkring smart contract princippet kan læses her: