Microsoft fjerner WordPad fra Windows

Microsoft fjerner WordPad fra Windows

4. september 2023 Slået fra Af admin

Når det kommer til at åbne tekstdokumenter på Windows enheder, har brugerne valget mellem almindelig tekst editor Notepad og WordPad, en teksteditor, der understøtter rig tekst formatfunktioner.

Mange Windows brugere åbner almindelige tekstfiler, dem med filtypenavnet .txt, i Notesblok og formater som .doc eller rtf i WordPad.

Installationen af ​​Office-applikationer som Microsoft Office eller LibreOffice ændrer på dette, da disse har en tendens til at erstatte WordPad, når de først er installeret. Begge tilbyder flere funktioner og bedre understøttelse af avancerede dokumentformater.

WordPad er forældet og vil blive fjernet fra Windows

Snart vil Windows-brugere kun have én standardteksteditor installeret på deres enheder: Notesblok. Microsoft annoncerede udfasningen af ​​WordPad i går på listen over “forældede funktioner” på deres Learn-websted.

Der skriver Microsoft følgende: “WordPad bliver ikke længere opdateret og vil blive fjernet i en fremtidig udgivelse af Windows. Vi anbefaler Microsoft Word til rich text-dokumenter som .doc og .rtf og Windows Notepad til almindelige tekstdokumenter som .txt. ”

WordPad erstattede Microsoft Write i Windows 95 som standard rich text format editor, og det har været inkluderet i alle større Windows-udgivelser siden.

Windows-brugere, der ikke installerer et andet program på deres enheder, der understøtter dokumenter i RTF-format, kan muligvis ikke åbne disse dokumenter længere som standard.

WordPad har ikke modtaget den samme kærlighed fra Microsofts ingeniører, som Notepad har. Notesblok-opdateringer introducerede understøttelse af faner , automatisk lagring og mere, mens WordPads sidste funktionsændring går tilbage til Windows 7 og introduktionen af ​​båndgrænsefladen.

Udfasningsdato for WordPad

Microsoft har endnu ikke afsløret en udfasningsdato for WordPad . Selvom teksteditoren ikke modtager flere opdateringer, er det stadig muligt, at Microsoft vil holde det tilgængeligt i en overskuelig fremtid.

Der er også en lille chance for, at Microsoft kan ændre deres holdning. Virksomheden annoncerede udfasningen af ​​den klassiske Paint-editor for omkring fem år siden, men besluttede sig for ikke at fjerne den helt fra Windows og i stedet forvandle den til en Microsoft Store-applikation.

Der er mulighed for, at WordPad også kan flyttes til Microsoft Store, så brugerne stadig kan installere det, hvis de ønsker det.

De fleste Windows-brugere kan være bedre stillet til at installere LibreOffice, eller, hvis de foretrækker, Microsoft Office, på deres enheder.

Alligevel bliver det interessant at se, hvordan Microsoft planlægger at håndtere problemer, som brugere vil opleve, når de forsøger at åbne en WordPad-understøttet fil på deres enheder.