I hvilken land er håndbold mest populær?

I hvilken land er håndbold mest populær?

17. oktober 2022 Slået fra Af admin

Håndbold er mest populær i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Frankrig, Spanien, Rusland, Polen, Ungarn og Rumænien. I øjeblikket er håndbold den næstmest populære sport i Europa, hvor Frankrig og de nordiske lande er de mest interesserede i sporten.

Selvom sporten er mest populær i Europa, spilles dette fantastiske spil på alle kontinenter i verden. Lidt efter lidt dukker håndboldgymnastik, spil og fællesskaber op i alle lande. Nogle omtaler det stadig som “europæisk håndbold”, da det var der, spillet startede, men amerikanere, asiater, australiere og afrikanere har alle håndboldligaer i mange af deres egne lande, stater eller provinser.

Er håndbold populær i Amerika?

Håndboldens popularitet vokser rundt om i verden, og det er kun tid, før det også slår igennem i Amerika. Det er klart, at det er meget konkurrence, men det begynder at vise tegn på liv på tværs af hele kontinentet.

Håndbold er ikke en af ​​de store populære sportsgrene i Amerika, selvom den spilles på amatør niveau i næsten alle stater. Det er mest populært i New York, Connecticut og Kentucky. Kvinder har været mere tilbøjelige til at spille, juble og drive på håndboldens popularitet i Amerika end mænd.

Alt det kan ændre sig snart, da Amerika er ved at lave en stor investering i en professionel håndboldliga. For nylig sagde USA Team Handball CEO Barry Siff, at planerne om at starte en professionel håndboldliga i USA er undervejs.

Relaterede indlæg  Interessante fakta om håndbold

Den første nordamerikanske professionelle håndboldliga, som er sat til at starte i år 2023, vil have 10 hold, alle baser i USA.

Læs de seneste nyheder omkring EM 2022 for Kvinder – Håndbold

Hvilket land er bedst til håndbold?

Folk spekulerer ofte på, hvilken nation der er bedst til håndbold.

I øjeblikket anses Danmark for at have det bedste herrelandshold i håndbold. De er de regerende, to-dobbelte, håndboldverdensmestre, der vinder i 2021 og 2019. Norge har det bedste kvindelandshold i håndbold, som vandt verdensmesterskabet i 2020.

Man kan argumentere for, at Frankrig er den bedste håndboldnation, da de har vundet 6 verdensmesterskaber, har vundet 11 samlede medaljer ved turneringen, næstflest nogensinde. Derudover var de back-to-back mestre før Danmarks nuværende regeringstid.

Et andet land, der ikke kan overses som en af ​​de bedste håndboldnationer, er Sverige. De er 4-dobbelte verdensmestre, næstflest nogensinde, og har vundet 12 medaljer ved verdensmesterskaberne, flest af noget land. Selv om sidste gang opnåede sejr i turneringen var tilbage i 1999.

Vil du vide mere om verdensranglisten i herre- eller damehåndbold, så besøg det  internationale håndboldforbund.

Hvad er det mest populære håndboldhold?

Det er aldrig nemt at forklare, hvilken håndboldklub der er den mest populære, da tingene ser ud til at ændre sig fra år til år. Hvad der gør det sværere er, at de fleste europæiske nationer vil hævde, at deres hold er det mest populære.

Relaterede indlæg  Sandra Toft kåret til årets danske spiller, for tredje gang i træk

Det bedste og mest populære håndboldhold i verden er FC Barcelona Handbol-holdet, der slog den franske gigant PSG og de robuste tyske udfordrer THW Kiel. FC Barcelona er regerende europamester i håndbold. En titel de har vundet 10 gange.

FC Barcelonas popularitet fra fodbold er helt sikkert også dryppet over til håndbold. Holdene deler navn, farver, trøjer, sange og fans.

Hvad er den mest populære håndboldliga i verden?

Der er 2 europæiske ligaer, der altid ser ud til at være mere konkurrencedygtige end enhver anden organisation.

Den mest populære og mest sete håndboldliga i verden er den franske liga kaldet Lidl Starligue. Ifølge det europæiske håndboldforbunds rangliste er den franske liga nummer to i konkurrenceevne efter den tyske liga kendt som Håndbold-Bundesligaen.

Placeringer og popularitet svinger fra år til år, men den tyske og franske liga anses altid for at være den mest konkurrencedygtige. Af den grund er de også de mest populære.

 

Fortsæt med at spille dette fantastiske spil, og husk altid at være konkurrencedygtig og have det sjovt.