Hvorfor bider min kat, når jeg kæler med den? Katten prøver at fortælle dig noget

Hvorfor bider min kat, når jeg kæler med den? Katten prøver at fortælle dig noget

5. juli 2023 Slået fra Af admin

Katte kan ikke fortælle os, hvornår de vil have os til at lade dem være i fred, så du skal passe på andre tegn.

Din kat, der tilsyneladende tilfældigt bider din hånd eller arm, betyder ikke, at de ikke elsker dig, og det betyder heller ikke, at de gør dette, bare fordi. I stedet er der vigtige budskaber bag din kats adfærd. Hvis du undrer dig over, “Hvorfor bider min kat mig, når jeg kæler med dem,” – der er et par potentielle årsager, som du skal forstå.

Hvorfor tager min kat fat i min hånd og bider mig?

Hvis din kat bider dig, når du klapper hende, er du vidne til noget, der kaldes kæle-induceret aggression. Disse bid er generelt blide og trækker ikke blod, men de kan stadig være smertefulde og forstyrrende. Din kat kan slikke på din hånd først, før han bruger deres tænder. (Hvis du ser tegn på aggression , fortæller din kat dig i utvetydige vendinger, at du skal trække dig tilbage og give dem lidt plads.)

I tilfælde af petting-induceret aggression forsøger forskere stadig at forstå den nøjagtige årsag. Denne bid er generelt din kats måde at fortælle dig, at den er færdig med at få dig til at klappe dem, og at du skal flytte væk. Din kat kan muligvis ikke lide at blive kælet for, eller den kan have nået det punkt, hvor den er overstimuleret og har brug for, at sessionen slutter.

Hvordan skal jeg reagere, når min kat bider mig?

Hvis din kat bider dig, bør du aldrig reagere negativt. Lad være med at skræmme eller skrabe hende . Husk, at bide er din killings måde at kommunikere med dig på.

I stedet skal du respektere dit kæledyrs ønsker og gå væk fra hende. Forsøg ikke at blive ved med at klappe og give din kat lidt plads. De har “talt” højt og tydeligt, og det er din opgave at lytte.

Sådan behandler du et kattebid

Nogle gange vil din kat, der bider, bare betyde et lille nip, der ikke engang efterlader et mærke eller knækker huden. Det er ikke en dårlig idé at vaske hænder, men der er ikke behov for yderligere lægehjælp. Men hvis du ender med et faktisk sår , skal du tage dig af det. Til at begynde med kan infektioner som katteskrabefeber blive alvorlige, hvis de ikke behandles – når dit kæledyr injicerer bakterier i din blodbane, kan du have brug for antibiotika.

Relaterede indlæg  Hvorfor stikker katte tungen ud? Her er flere overraskende (og for det meste harmløse) grunde

Start med at rense din skade og prøv at få noget ubehageligt ud. Selvom det virker kontraintuitivt, bør du klemme dit snit, så blodet hjælper med at rense området. Tilsæt derefter antibiotisk salve og bandager det. Ring til din læge, især hvis du opdager tegn på infektion som rødme, hævelse, pus eller overdreven smerte.

Hvordan får jeg min kat til at stoppe med at bide, når jeg kæler?

At få din kat til at holde op med at bide dig er et spørgsmål om at ændre, hvordan du kæler med den, og lære at holde øje med tegn på, at de er ved at blive overstimuleret.

Aftal tid hos dyrlægen

Til at starte med er det en god idé at tage din kat med til dyrlægen til en undersøgelse for at sikre, at den ikke oplever smerter nogen steder, der får dem til at bide. Dette kan være alt fra en hudinfektion til mavepine, så udelukke dem først.

kat nr 1

Se efter advarselsskilte

Dernæst skal du lære at holde øje med din kats advarselstegn, der fortæller dig, at de er ved at blive utilpas. Din katte kan trække ørerne tilbage eller begynde at rykke i halen. Du vil måske bemærke, at din kats pupiller udvider sig, og deres krop kan blive stiv over det hele. Nogle katte knurrer endda og begynder at blotte deres kløer. Hvis du bemærker nogen af ​​disse indikatorer, er det vigtigt at respektere din kats ønsker og stoppe med at klappe dem. Hvis de er på dit skød, så flyt dem væk for at give dem lidt plads.

Relaterede indlæg  Hvorfor sover katte ved mine fødder? Her er svaret.

Prøv at klappe din kat på en anden måde

Du skal muligvis også ændre, hvordan du kæler din kat. Nogle katte kan lide korte strøg i modsætning til lange, udstrakte strøg, og nogle katte kan lide, at du kun klapper bestemte områder af deres krop, f.eks. under hagen. Eksperimenter med at bruge forskellige strøg, og i stedet for at bruge hele hånden, se om din kat bedre tåler bare en finger eller to. Hvis din kat ikke bider dig under en klapsession, så overvej at belønne den med en godbid for at forstærke denne positive adfærd.

Hold styr på din kats adfærd

Når du har lært advarselsskiltene at kende, kan du se, hvornår disse tegn vises. Hold styr på, hvor længe du er i stand til at klappe din kat, før den giver dig en advarsel. Nogle kan kun tage så meget klap, så hvis du er i stand til at fastslå, at din kat kan tåle en vis mængde, kan du huske på dette, så du kan stoppe, før de bliver utilpas.

Forstå, at din kat måske bare ikke kan lide at blive rørt ved

Indse endelig, at katte kan være særlige. Selv nogle meget sociale lodne venner sætter bare ikke pris på at blive klappet. Hvis du prøver alle ovenstående strategier uden forbedringer, så er det sandsynligvis tid til at honorere din kats ønsker og ikke klappe dem. Du kan vise dem hengivenhed på andre måder, såsom ved at lege eller bare bruge tid i nærheden.

Hvis din kat bliver ved med at bide dig, når du klapper den, prøver de at fortælle dig noget. Ved at tage dig tid til at lytte og prøve at finde ud af årsagen til denne adfærd, vil du gøre det rigtige ved din kat og være med til at sikre, at den kan trives i deres hjem.