Hvad er PayPal, og er det sikkert fra Danmark?

Hvad er PayPal, og er det sikkert fra Danmark?

26. august 2023 Slået fra Af admin

Alle er stødt på PayPal på et tidspunkt, men hvad er det helt præcist? Du har primært stødt på det ved online handel.

Info omkring PayPal

  • PayPal er et meget brugt digitalt betalingssystem, der giver dig mulighed for sikkert at betale for varer ved hjælp af din bankkonto, kreditkort eller betalingskort.
  • PayPal tilbyder køberbeskyttelse, sikrer refusion, hvis varer ikke ankommer eller ikke matcher sælgers beskrivelse, og giver sælgere beskyttelse mod svigagtige krav.
  • PayPal giver et ekstra lag af sikkerhed, da du kun behøver at indtaste dit PayPal-login i stedet for dine kort oplysninger, når du foretager et køb online.

Hvad er PayPal kort fortalt?

PayPal er et af de mest veletablerede og udbredte digitale betalingssystemer. PayPal er en online finansiel tjeneste, der giver dig mulighed for at betale for varer ved hjælp af en sikker internetkonto.

Du tilføjer blot dine danske bankkonto, kreditkort eller betalingskort oplysninger, og hver gang du betaler med PayPal, kan du vælge, hvilket af dine kort eller konti, du ønsker at betale med.

Du kan også indstille en til at være standard betalingsmetode, og den vil blive brugt, medmindre du vælger andet.

Du kan også modtage penge

Udover at betale for varer ved hjælp af PayPal, kan du også modtage penge gennem tjenesten. Eventuelle penge der modtages, er placeret på din PayPal-konto og kan bruges, når du betaler for noget i en online butik.

Alternativt kan du overføre pengene til en af ​​dine tildelte bankkonti eller kort. Der kan pålægges et gebyr, når du modtager penge på din PayPal-konto, men det er stort set gratis at bruge, når du køber noget.

Det er også gratis at overføre penge til venner eller familie via PayPal-konti, så længe der ikke er behov for valutaomregning.

Der er også business PayPal-konti tilgængelige. PayPal gør det muligt for mange virksomheder at acceptere kortbetalinger, som de tidligere ikke var i stand til.

PayPal kører også sin egen kreditkort-stil facilitet for brugere, med mulighed for at betale for produkter ved hjælp af kredit for at betale tilbage senere.

Hvorfor bruge PayPal?

Selvom der er masser af online betalingssystemer i disse dage, såsom Apple Pay og Google Pay , tilbyder PayPal et par ekstra fordele, som andre måske ikke gør.

Til at begynde med betyder PayPals alder meget for deres troværdighed, virksomheden er veletableret og bredt accepteret, selv af mindre forhandlere. Du vil finde en Pay by PayPal-mulighed på tusindvis af websteder, der ikke tilbyder det samme for Apple Pay eller andre digitale finansielle tjenester.

Køberbeskyttelse

Dens køberbeskyttelse sikrer også, at du får en refusion, hvis en vare, du køber online, ikke ankommer eller ikke matcher en sælgers beskrivelse. De der sælger varer på hobby eller forretningsmæssigt niveau og betales via PayPal, er også beskyttet.

For eksempel, hvis du kan bevise, at du har sendt en vare med posten, men køberen hævder ikke at have modtaget den, får det fulde betaling, og den anden part får en advarsel.

Ekstra lag af sikkerhed

En anden grund til at bruge PayPal er, at det tilbyder et ekstra lag af sikkerhed til betalinger. Da du ikke behøver at indtaste dine kortoplysninger eller CCV-nummer hver gang du køber noget, blot dit PayPal-login og adgangskode eller mobilnummer og PIN-kode, har netbutikken ikke dine oplysninger i sin database.

Nogle gange kan du også bruge OneTouch-betalinger, hvor PayPal holder dig logget ind, hvis du aktiverer tjenesten, og du ikke behøver at indtaste dine oplysninger, hver gang du køber noget, uanset hvilken butik.

Det er fordi det er specifikt for en enhed og browser. Hvis du for eksempel aktiverer OneTouch på din pc, vil det kun virke, når du bruger den specifikke computer og den samme browser.

Der er dedikerede PayPal-apps til iPhone og Android-enheder – hver med biometrisk sikkerhed for ekstra beskyttelse.

Hvordan får jeg en PayPal-konto?

Gå ind på PayPal.dk og klikker på knappen Tilmeld dig . Den vil spørge, om du vil tilmelde dig en personlig eller virksomhedskonto, og så er du oprettet og klar til at handle online. Glem dog ikke at have dine bank, kredit eller betalingskort oplysninger ved hånden.

PayPal fungerer online og i butikker via en browser eller mobilapplikation. Der er dedikerede apps til Android og iOS.

Når du betaler online, skal du bare kigge efter PayPal-symbolet og tjekke ud ved at følge de enkle instruktioner på skærmen. Apps gør dog mere.

Takket være mange partnerskaber med butikker og restauranter i dit område får du forskellige muligheder for at betale for produkter, som fx: mad eller benzin, og endda bestille forud for at slå køerne i nogle fødevarevirksomheder og kaffebarer. Appen viser dig en liste over alle de leverandører i nærheden, der accepterer hver af de forskellige PayPal-muligheder.

Du kan også tilføje loyalitetskort til din PayPal-konto for at få loyalitetspoint, når du betaler for noget ved hjælp af appen.

Hvad er PayPal kredit?

PayPal kører også sin egen kredittjeneste, hvor du kan betale for varer med PayPal, men betale fra dem senere. Det er meget som et kreditkort, selvom du ikke kræver et egentligt kort.

Det opkræver en typisk (variabel) købsrente om året, ligesom ethvert kreditkort eller lån, men som et incitament får du 0 procent rente på køb på over 99 euro i fire måneder.

Så hvis du betaler det tilbage inden for den tid, vil det ikke koste dig mere end den oprindelige købspris.
>Nogle butikker tilbyder særlige tilbud, når du betaler for produkter med PayPal-kredit, med reducerede rentesatser afhængigt af forhandleren. (læs grundigt betingelserne, inden et køb på kredit)