Hvad er MicroLED? Fremtidens Teknologi

Hvad er MicroLED? Fremtidens Teknologi

4. juli 2023 Slået fra Af admin

MicroLED-skærm er den næste generations teknologi, der i øjeblikket revolutionerer tv- og teknologiskærmsindustrien. Den nye teknologi bruger tætpakkede mikroskopiske LED’er til at skabe individuelle pixels.

De udmærker sig i alle skærmydeevnemålinger uden ulemperne ved forgængerteknologi som LCD- og OLED-skærme. For dem med dybe lommer er MicroLED-skærme tilgængelige i dag fra Samsung , men gennemsnitlige forbrugere venter måske lidt endnu, før denne uovertrufne teknologi bliver fuldt mainstream. I denne blog diskuterer vi fordele og begrænsninger ved MicroLED.

Hvad er MicroLED?

Mikro LED’er er lysemitterende dioder, der er nedskaleret til at være en hundrededel af størrelsen af ​​en konventionel LED. Disse mikro-LED’er er næsten usynlige for det blotte øje, printet på paneler, der kan organiseres for at skabe sømløse skærme af enhver størrelse med ekstraordinært høje opløsninger. Denne teknik har mange fordele i forhold til traditionelle LCD- og OLED-paneler.

Fordelene ved MicroLED

Kontrast

MicroLED-skærme kan matche ydeevnen af ​​OLED for at skabe ægte sorte farver. Både MicroLED og OLED er emissive skærmteknologier med lokal dæmpning, hvilket betyder, at hver pixel kan tændes og slukkes individuelt. I modsætning til LCD er panelet ikke baggrundsbelyst, hvilket gør kontrasten langt mere nøjagtig. MicroLED-kontrast drager fordel af dets mikroskopiske LED’er, der i høj grad forbedrer farvenøjagtigheden med hurtigere responstider.

Lysstyrke

Der er ingen filtreringslag mellem microLED’erne og fremviseren, hvilket giver bedre direkte lysstyrke end LCD-skærme og uovertrufne niveauer af lysstyrke. De bedste OLED-paneler på markedet topper med omkring 1.000 nits lysstyrke. MicroLED-skærmteknologi tilbyder i dag 5.000 nits og har potentialet til at nå 10.000 nits på en masseproduktionsskala. Et Shanghai-baseret MicroLED- fremstillingsfirma har fremvist en prototypeskærm, der når op på 2 millioner nits lysstyrke.

Levende farver

I modsætning til OLED bruger microLED’er ikke organiske materialer, hvilket giver mulighed for mere levende farvegenerering. Forbedret lysstyrke, kontrast og farveskala giver uovertruffen seeroplevelser på en MicroLED-skærm.

Betragtningsvinkler

Manglen på filtreringslag giver mulighed for næsten perfekt farvegengivelse ved brede betragtningsvinkler. LCD-paneler er særligt berygtede for at have dårlige betragtningsvinkler.

Ingen indbrænding

Et af de største kompromiser ved OLED er potentialet for indbrænding. Selvom denne risiko er blevet reduceret i nyere model iterationer, er der altid en risiko for, at hvis billeder efterlades på skærmen for længe, ​​vil det føre til pixelforringelse.

Alsidighed

Som det ser ud lige nu, er det uden for rækkevidde for langt de fleste mennesker at have en microLED-skærm derhjemme på grund af omkostningerne ved den nye teknologi. Selvom teknologien fortsætter med at blive udviklet i skala, vil microLED blive mere overkommelig end nuværende OLED-skærme, da den ikke er afhængig af dyre organiske materialer. OLED-skærme er også svære at forstørre og er fastsat til bestemte billedformater. MicroLED’er har ikke disse begrænsninger og har modulære installationsmuligheder for unikke panelarrangementer.

 

Udfordringerne for MicroLED

MicroLED er en ny teknologi, hvilket gør det uoverkommeligt dyrt for den gennemsnitlige forbruger. I øjeblikket er Samsung den eneste leverandør, der tilbyder en MicroLED-skærm til en ikke-oplyst pris, og det kræver en specialisttekniker at installere det. Som det står, er MicroLED-teknologien designet til super store vægstørrelser. Den aktuelle udfordring er at fremstille den til en overkommelig pris til masseforbrug i displaystørrelser, der er egnede til den gennemsnitlige husholdning.

 

Fremtidige anvendelser af MicroLED

Da fremstillingen af ​​MicroLED-skærme forfines og opskaleres for at imødekomme markedets efterspørgsel, vil prisen med tiden blive konkurrencedygtig og endda billigere end omkostningerne ved at lave OLED på grund af fraværet af dyre organiske materialer.

Fleksible skærme

MicroLED-arrays kan printes på fleksible og ensartede transparente underlag til bærbare skærme. Dette kombineret med deres overlegne lysstyrke, farver og betragtningsvinkler eliminerer nogle af de største ulemper ved fleksible OLED-skærme.

Mikrokamerateknologi

En innovativ fordel ved microLED-skærme er evnen til at flette sensorer i skærmen på grund af pladseffektiviteten sammenlignet med andre skærmteknologier. Det ville være teoretisk muligt at integrere mikrokameraer eller biosensorer for sikkerhed på det samme substrat som MicroLED’erne under fremstillingsprocessen. Dette ville eliminere behovet for rammer eller indhak.