Dansk Håndbold Forbund omdøber “Håndbolddamerne”

Dansk Håndbold Forbund omdøber “Håndbolddamerne”

17. oktober 2022 Slået fra Af admin

Håndbold er en sport, der spilles af både mænd og kvinder – men der er altid passende tilføjelser til at adskille dem. I Danmark har “damerne” hidtil sejret, men “Håndbolddamerne” skal nu erstattes af “Håndboldkvinderne” efter spillernes ønsker.

“Håndbolddamerne hører fortiden til,” melder det danske nyhedsbureau TV2 Sport om navneskiftet på håndboldlandsholdet. “Fra nu af vil Jesper Jensens landshold hedde Håndboldkvinder, når der skelnes mellem dame- og herrelandshold,” tilføjes det. Det danske navn er Håndboldkvinderne.

Læs de seneste nyheder omkring EM 2022 for Kvinder – Håndbold

“Det er lidt mere moderne og udtrykker lidt mere magt. Jeg finder også kvinden en smule mere ungdommelig end dame,” siger Althea Reinhardt til TV 2 Sport med henvisning til navneskiftet. Forbundet igangsatte processen og involverede også de nuværende nationale aktører. Althea Reinhardt forklarede, at det ikke ændrer på spillet, men det er godt, at man også tænker på sådan noget. Forbundet har allerede ændret kommunikation på sine kanaler.

“Sproget udvikler sig”

“Sproget udvikler sig og det gør håndbolden også. Derfor vil vi i Dansk Håndbold Forbund bruge udtrykket kvinder og ikke dame om vores spillere i fremtiden,” oplyser forbundet på sin hjemmeside . “Jeg synes, det passer bedre til den her gruppe kvinder, som er på landsholdet lige nu,” sagde landstræner Jesper Jensen også. Ifølge Jensen fortjener holdet og spillerne al æren – “selvom det handler om en forholdsvis lille ting som et navneskifte.”

Relaterede indlæg  EM i håndbold for kvinder 2022, info omkring tuneringen.

 

Sandra Toft kåret til årets danske spiller, for tredje gang i træk