19 tips og tricks til din android enhed 2022 – Gør din mobil hurtigere

19 tips og tricks til din android enhed 2022 – Gør din mobil hurtigere

8. oktober 2022 Slået fra Af admin

Hvis du er den gennemsnitlig smartphonebruger, har du i gennemsnit næsten fem timer om dagen på din telefon nu. Men ud over video- og sociale medier-apps kender du måske ikke de tweaks og indstillinger, der kan gøre disse timer nemmere. 

Skærmbilledet i Android indstillinger er spækket med flere muligheder, end du sikkert er klar over, muligheder der kan gøre din telefon mere nemmere at bruge, holde dine data sikrere og muliggøre hurtigere forbindelser til andre enheder. Disse vises alle i Indstillinger-appen på den seneste version af Android 13 i såkaldt “ren Android”, som du får på Google Pixel-enheder og andre let berørte modeller, men andre håndsæt, som dem fra Samsung eller Motorola, burde have lignende muligheder lignende steder.

Sådan slår du Wi-Fi til automatisk på Android

Du kan have Wi-Fi slået fra, når du er væk fra hjemmet eller på kontoret. Hvis det er tilfældet, kan Android slå det til igen for dig, når du kommer tilbage inden for rækkevidde af et netværk, som du tidligere har logget på. Gå til Netværk og internet , derefter Internet og Netværksindstillinger for at finde kontakten Slå Wi-Fi til automatisk .

Brug mindre data på din android enhed

Hvis du er i et fremmed land, på et begrænset dataabonnement eller i et område med plettet mobildækning, kan du få din telefon til at bruge mindre data ved at trykke på Netværk og internet og Datasparer . Dette fungerer på en række forskellige måder: Visse apps kan for eksempel søge efter opdateringer sjældnere, mens billeder på nettet muligvis ikke indlæses, før du trykker på dem.

Tilføj ekstra sikkerhed for kontaktløse betalinger

Apps som Google Pay lader dig betale med din telefon gennem NFC’s magi, hvilket betyder, at alle, der tager dit håndsæt, potentielt kan foretage en betaling med det. Du kan forhindre det ved at sørge for, at NFC-betalinger kræver en skærmoplåsning. Gå til Forbundne enheder , Forbindelsespræferencer, NFC , og slå Kræv enhedsoplåsning til for NFC .

Start kørselstilstand automatisk

Android kommer nu med en speciel tilstand til, når du kører, som gør det nemmere at udføre bestemte handlinger med stemmekommandoer og undertrykker andre meddelelser. Du kan få denne tilstand til at starte automatisk, når din telefon opretter forbindelse til din bils Bluetooth-stereo: For at konfigurere denne funktion skal du vælge Forbundne enheder , Forbindelsespræferencer og Køretilstand .

Indstil standardapps på din telefon

Visse handlinger, såsom åbning af links eller besvarelse af opkald, kræver standardapps, der er knyttet til dem. For at kontrollere, hvilke apps der er knyttet til hvilke job, skal du vælge Apps og derefter Standard Apps – du kan derefter vælge en type app (som en webbrowser) og vælge hvilken der skal bruges først. Alle tilgængelige apps, der matcher den type, vil blive vist på skærmen.

Administrer, hvad apps kan på din telefon

Apps anmoder ofte om tilladelse til at få adgang til visse data eller dele af din enhed, såsom dine kontakter og din telefons placering. For at se – og om nødvendigt redigere – disse tilladelser eller begrænse adgangen til kun, når du bruger appen, skal du åbne Apps og derefter vælge Se alle apps for at vælge en bestemt app. Tryk derefter på Tilladelser for at kontrollere indstillingerne og foretage ændringer. Du vil også blive vist, sidste gang et bestemt sæt tilladelser blev brugt.

Relaterede indlæg  Sådan overfører du WhatsApp Chat data fra Android til iOS

Sæt tilladelser på pause på ubrugte apps på din android enhed

Du ønsker ikke, at gamle apps, du ikke længere bruger, skal holde fast i deres tilladelser, og derfor sætter Android som standard nu tilladelser på pause på apps, du ikke har brugt i et stykke tid. For at styre dette for individuelle apps skal du vælge Apps , derefter Se alle apps , vælg derefter en app og vælg Tilladelser og Sæt appaktivitet på pause, hvis den ikke bruges . (Nu er det i øvrigt et godt tidspunkt at fjerne alle apps, du virkelig ikke bruger længere.)

Tjek din notifikationshistorik

Android registrerer dine meddelelser, hvis du har stryget dem for hurtigt væk og har brug for at få dem tilbage. Du kan slå funktionen til og se seneste notifikationer fra dine apps ved at vælge Notifikationer og derefter Notifikationshistorik . Bemærk, at aktuelt udsatte notifikationer vises på denne liste samt notifikationer, som du har afvist.

Sådan skjuler du følsomme meddelelser på låseskærmen (android)

Du ønsker ikke nødvendigvis, at følsomme eller personlige notifikationer dukker op på din låseskærm, hvor alle kan læse dem. Du kan forhindre dette i at ske ved at vælge Underretninger og deaktivere kontakten for følsomme meddelelser . Følsomheden af ​​en notifikation styres faktisk af udvikleren af ​​den app, der sender den, men direkte beskeder vil typisk være inkluderet.

 

 

Skjul lydløse meddelelser

Du får sikkert nok notifikationer uden alle de tavse. Det er dem, der måske fortæller dig vejret, eller at der er trafik i dit område, eller at en podcast downloades i baggrunden. Hvis du hellere ikke vil have disse vist på din telefon og distrahere dig, skal du vælge Notifikationer og aktivere Skjul tavse notifikationer i statuslinjen .

Vis batteriprocenten i statuslinjen på din android enhed

Det kan være svært at se, hvor meget batterilevetid du har tilbage på din telefon, ved at se på det lille ikon i statuslinjen. For at få en procentvis læsning ved siden af ​​det, skal du vælge Batteri og derefter tænde for batteriprocent -omskifteren. Alle de andre ikoner på statuslinjen vil skifte til venstre i overensstemmelse hermed, og det sædvanlige batterilevetid-ikon forbliver på plads.

Sådan ser du hvilke apps der bruger mest lagerplads

Hvis du er ved at løbe tør for plads på din telefon, kan du se, hvilke apps der fylder mest ved at gå til Lager og derefter Apps. De største apps med hensyn til lagerplads vises øverst på listen. De viste tal inkluderer alle en apps filer – så downloadede Spotify-afspilningslister og Netflix-shows tæller såvel som de faktiske Spotify- og Netflix-apps, for eksempel.

Relaterede indlæg  Sådan overfører du WhatsApp Chat data fra Android til iOS

Føj livetekster til videoer

Muligheden for at undertekster tale i videoer – i realtid – er tilgængelig på et stigende antal Android-telefoner, og det er nyttigt, selvom du ikke er hørehæmmet. Du kan finde muligheden ved at trykke på Lyd og Vibration og derefter Live Caption . Billedtekster, der genereres af Googles AI-behandling, vises derefter automatisk, hver gang der registreres tale, uanset om det er i en video på sociale medier eller på et videoopkald.

Få skærmen til at låse hurtigere

Din låseskærm beskytter din telefon mod uvelkomne brugere, så ideelt set ønsker du, at den skal aktiveres så hurtigt som muligt, når du har sat den ned. Du kan ændre denne varighed ved at åbne skærmen og derefter vælge Timeout for skærm fra listen – du vil typisk kunne vælge varigheder fra et par sekunder til et par minutter.

Gør alt på skærmen større

Hvis du har svært ved at læse tekst på skærmen, skal du gå til Skærm og Skærmstørrelse og Tekst i Indstillinger. Du vil se to skydere, en til Skriftstørrelse (som gør teksten større eller mindre) og en til Skærmstørrelse (som gør alt større eller mindre, inklusive ikoner og menuer). Tryk på Nulstil indstillinger for at vende tilbage til standardindstillingerne.

Lås din enhed op på betroede steder

Hvis der er bestemte steder, som du er sikker på, at ingen upålidelige vil komme frem til din telefon – for eksempel hjemme – kan du få skærmen til automatisk at låse sig selv op på disse steder for ekstra bekvemmelighed. Gå til Sikkerhed , derefter Avancerede indstillinger , derefter Smart Lock og til sidst Trusted Places. Tilføj en placering, og du er godt i gang.

Tilføj dine medicinske oplysninger

Antag, at du er så uheldig at blive involveret i en akut medicinsk situation. I så fald er du muligvis ikke i stand til at fortælle førstehjælpere om din blodtype, medicin, allergier og andre vigtige oplysninger. Du kan dog fortælle det til din telefon – via sikkerheds- og nødsituationer og medicinske oplysninger – og disse detaljer vil derefter være tilgængelige fra låseskærmen.

Indstil grænser for appbrug

Hvis du er bekymret for, at du bruger for meget tid på TikTok eller Twitter, kan Android hjælpe dig her. Hvis du trykker på Digital velvære og forældrekontrol og derefter vælger Dashboard , kan du se, hvor meget tid du har brugt på bestemte apps i løbet af dagen – og om nødvendigt opsætte grænser for, hvor meget tid du kan bruge dem i fremtiden.

Aktiver gæstetilstand

Gæstetilstand er en fremragende måde at give andre mennesker mulighed for at bruge din telefon, uden at de kan få adgang til dine sociale mediekonti, dine bankapps eller dine spilscores. Det fungerer ligesom en brugerkonto på macOS eller Windows, og du kan konfigurere det på Android ved at vælge System , Flere brugere og derefter aktivere Tillad flere brugere .